24. September 2023

Mange kryptokurver overlever ikke

Mark Cuban: Mange kryptokurver overlever ikke

Den berømte iværksætter, investor og ejer af Dallas Mavericks, Mark Cuban, har talt meget om kryptokurver i de seneste dage.

Cubans holdning til kryptokurver har ændret sig over tid. Han var oprindeligt en reel modstander, men med tiden er hans stilling blødgjort.

I den sidste uge har han offentliggjort seks tweets vedrørende Bitcoin og kryptokurver.

Den første er et svar på den velkendte Bitcoin-supporter Chamath Palihapitiya, som cubanske erklærer, at han ville være villig til at Bitcoin Up køre til det amerikanske formandskab, hvis prisen på BTC når en million dollars.

Faktisk tilføjer han, at hvis han blev valgt, ville han forpligte sig til at donere 350 BTC om året til statskassen for hvert af de 4 år af mandatet for at være i stand til at give 1 satoshi til hver amerikansk statsborger, der forpligter sig til at beholde den i mindst 10 år.

I virkeligheden tilføjes dog ikke regnskabet, for da en satoshi svarer til en hundrede milliontedel af bitcoin, svarer 350 BTC til 35 milliarder satoshi, mens amerikanske borgere er omkring 350 millioner. Derfor, med 350 BTC om året, kunne individuelle amerikanske borgere gives 100 satoshi hver, og cubaneren selv derefter korrigeret.

Mark Cuban’s investeringsråd om kryptokurrency

I et andet tweet talte han dog mere generisk om kryptokurrencymarkedet og sammenlignede det med den berømte dot-com-boble.

Inden for denne analogi vil BTC, ETH og nogle andre kryptokurver overleve boblen brast og trives, ligesom Amazon, eBay og Priceline gjorde, men mange andre kryptokurver mislykkes.

I denne henseende skriver han:

”MEGET formuer og tab vil blive skabt undervejs, og vi vil finde ud af, hvem der har maven til at lave HODL, og hvem ikke. Mit råd ? Lær hvordan du beskytter dig selv „.

Derefter tilføjer han også, at værdien af kryptokurver, såsom guld, består af forholdet mellem udbud og efterspørgsel på markederne, og den faktor, der påvirker det mest, er manglen på udbud i forhold til efterspørgsel. Dette gælder dog især for BTC, mens det ikke altid gælder for alle andre kryptovalutaer også.

Endelig fraråder han åbent for overdreven gæld til at investere i kryptokurver eller i aktier og andre valutaer og siger:

„DU ER MAD, og der er en 99% chance for, at du mister ALT. Historierne om personlige katastrofer er baseret på gearing „.